Sağlıklı Hayatlar İçin Bağımsız Yaşam Projesi

Sağlıklı Hayatlar İçin Bağımsız Yaşam Projesi

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında öğrencilerde bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak amacıyla okulumuzda "Sağlıklı Hayatlar İçin Bağımsız Yaşam Projesi" uygulanmaktadır.

28.01.2016 2788

Bağımlılık, Türkiye'de ve dünyada hızla artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Ortaokul seviyelerine kadar düşen bağımlılık yaşı kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlar vermektedir.

Sorumluluklarını yerine getiremeyen bağımlı kişiler yapması gereken işleri sürekli erteleyerek, sorumluluklarından kaçmakta ve çareyi bağımlı olduğu nesnede aramaktadır. Özellikle teknoloji bağımlılığı, öğrencilerin akademik başarılarında belirgin bir düşüşe sebep olabilmektedir.

Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir.Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir önleyici ve koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur. Bu nedenle koruyucu halk sağlığının, geleceğin teminatı olan çocuklarımızdan başlayarak gerçekleştirilebileceğini düşünerek "Sağlıklı Hayatlar İçin Bağımsız Yaşam" projemizi hazırladık.


Sağlıklı Yaşam Modülü               Teknoloji Bağımlılığı Modülü              Tütün Bağımlılığı Modülü